• info@crea-pets.nl
  • Met liefde ingepakt
  • Verzending wereldwijd
  • Binnen 2 werkdagen verzonden
  • info@crea-pets.nl
  • Met liefde ingepakt
  • Verzending wereldwijd
  • Binnen 2 werkdagen verzonden

Over Crea Pets

Een kleine onderneming met een groot hart voor dieren.

Ons verhaal

Mijn naam is Lieke, en samen met mijn vriend Martijn run ik Crea Pets.

Als kind werd liefde voor dieren er bij ons met de paplepel ingegoten. Wij weten dan ook niet beter dan dat we thuis altijd beestjes hadden. Van honden en katten, tot wandelende takken en ratten.

Toen we samen gingen wonen voelde het zonder dieren toch wel erg stil in huis. In een kleine studio waar het houden van huisdieren eigenlijk niet mogelijk was, hadden wij een prachtig aquarium staan. Daarnaast hadden we regelmatig leuke viervoetige logees over de vloer.

Eenmaal in ons eigen huis, begon onze zoektocht naar een passend huisdier. Onregelmatige uren, en nog niet de tijd om een hond op te voeden, kwamen we uit bij ratjes. Deze had ik als kind gehad, maar Martijn wist er nog niet zoveel vanaf. Met het nodige overhalen waren daar dan toch onze eerste twee ratjes, Ziggy & Twiggy. De ratten dames waren lief en sociaal, en al snel werd onze groep uitgebreid met andere lieve ratjes. Nu alweer een paar jaar verder, kunnen we met trots zeggen dat we meerdere ratten uit verwaarloosde en slechte situaties een beter leven hebben kunnen geven.

Omdat onze rattengroep groter werd, moest er ook een grotere en betere kooi komen. En als je dan een mooie kooi hebt, moet die natuurlijk ook een beetje leuk en efficiënt ingericht zijn! Dit bleek echter nog vrij lastig. Veel leuke spullen waren erg duur, of niet precies wat ik zocht. Zodoende ben ik anders en creatiever naar dingen gaan kijken. Al snel stond onze kooi vol met doucherekken, leuke mandjes, kussenslopen en wijnrekken.

Een leuke en volle kooi voor de ratjes, maar ik zelf miste nog iets. Ik miste kleur. Al zoekende vond ik leuke hangmatten en cageliners om de kooi op te vrolijken, maar ik vond het nog leuker als de kooi in één volledige kleur was ingericht. Leuke mandjes, touwen, fleece en voerbakjes, allemaal in dezelfde kleur! Dat was alleen wel even goed zoeken. Ondertussen zijn de hangmatten en cageliners een stuk makkelijker te vinden, ik maak ze tegenwoordig namelijk zelf!

Naast creativiteit in de kooi, zocht ik deze ook bij de honden. Leuke halsbanden, riemen, gekke speeltjes en fotoshoots in leuke thema's. Onze honden Falco en Freddie gaan met elke feestdag op de foto in een bijpassend thema, en de laatste tijd mogen ook de honden in onze uitlaatsevice er af en toe aan geloven. Zo leuk om te doen!

Op zoek naar inspiratie voor jouw foto's of kooi?

Kijk dan eens naar onze Instagram!